Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

DU  |  Sèries i llibres  |  Publicacions de la Càtedra Walter Benjamin

Publicacions de la Càtedra Walter Benjamin

Assaig

El Premi Internacional Memorial Walter Benjamin. Reconeixement a un treball assagístic inèdit, convocat biennalment pel Consorci del MUME amb el patrocini de la Diputació de Girona, té com a base i font d’inspiració el concepte de transversalitat, tan present en l’obra de Walter Benjamin.
Atès que el filòsof berlinès va destacar per un renovador i suggeridor conreu de l’assaig, el premi, a més de tenir una finalitat commemorativa, es proposa també com una línia de suport a un gènere fonamental per entendre el nostre passat recent i la nostra contemporaneïtat.
Partint de l’ample ventall d’interessos del mateix Walter Benjamin, el premi es planteja com una plataforma de reconeixement a la tasca teòrica que desenvolupen professionals vinculats a l’àmbit de l’arquitectura, de l’urbanisme, de les humanitats, dels estudis culturals, dels estudis visuals i de les ciències socials, sempre amb el rerefons de la història i la memòria del segle XX.

títol / autorsisbn/isbnpreu
Els cants de l'èxode e-book
Jordi Julià Garriga 
e-book 978-84-9984-329-2 4,15 € (llicència de descàrrega)
1,70 € (llicència de lectura online)
Els cants de l'èxode
Jordi Julià Garriga 
978-84-9984-328-5 17,31 €
Usos i abusos de la imatge en l’univers audiovisual de la Shoah e-book
Marina Vinyes Albes 
e-book 978-84-9984-282-0 4,19 € (llicència de descàrrega)
1,70 € (llicència de lectura online)
Usos i abusos de la imatge en l’univers audiovisual de la Shoah
Marina Vinyes Albes 
978-84-9984-279-0 17,31 €

Constel·lacions

Walter Benjamin fou un intel·lectual contemporani de projecció mundial. La seva obra gaudeix d’una àmplia recepció interdisciplinària en quasi tots els àmbits de la recerca en les humanitats i en la cultura contemporània en general. Va morir l’any 1940 a Portbou, víctima de les circumstàncies de la història europea de la primera meitat del segle XX. L’objectiu principal de la Càtedra Walter Benjamin és el de proporcionar un espai pel treball acadèmic i cultural en la memòria tant de la figura de Walter Benjamin com de les condicions històriques de les dictadures, de l’exili i de la guerra en els quals es despleguen la vida i obra de Benjamin. Amb la Càtedra Walter Benjamin a la Universitat de Girona es vol visualitzar la presència, en el territori gironí, d’aquest personatge mundialment reconegut, tant en el sentit d’una projecció acadèmica cap a l’exterior com en el sentit d’una transferència del coneixement de l’obra de Benjamin en la societat. Les activitats de la Càtedra Walter Benjamin, doncs, no han de ser únicament acadèmiques i tampoc han de dirigir-se exclusivament a l’estudi de l’obra de Walter Benjamin. Han d’aprofundir en l’estudi acadèmic de l’obra de Benjamin en tots els àmbits de la cultura contemporània que el mateix Benjamin ha investigat: la memòria històrica, la teoria de la modernitat, l’estètica, la teoria de la literatura i estudis hebreus.

títol / autorsisbn/isbnpreu
Benjamin and Hegel e-book
Jan Urbich 
e-book 978-84-9984-288-2 3,31 € (llicència de descàrrega)
1,70 € (llicència de lectura online)
Benjamin and Hegel
Jan Urbich 
978-84-9984-287-5 15,38 €
fi llistat
 

llibres, notícies, novetats?

Cerca
Publicacions de la Càtedra Walter Benjamin Càtedra Promoció de la Salut UNICA-Estudis IULA (UPF) Publicacions de la Càtedra Ferrater Mora Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Publicacions de la Càtedra UNESCO Estudis de cultura escrita i visual BHR (Biblioteca d'Història Rural) Papers de l'IRH Publicacions de l'ICRPC Quaderns de Medi Ambient UT Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona Publicacions de la Càtedra Walter Benjamin
eDU-Library
veure totes les sèries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribució
descarrega els catàlegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prèvia per correu electrònic a l'adreça o per telèfon.

 

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | Sèries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribució | Descàrrega de catàlegs | Contacte

Edicions A Petició, SL © 2008. CIF B17741240.
Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secció 8, full núm. GI-31787, inscripció 1a