Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

Publicacions de la Cātedra Walter Benjamin

Els cants de l'čxode

Figuracions počtiques de l'exili republicā de 1939

Jordi Juliā Garriga

Ediciķ en format paper

coberta

"Els cants de l’èxode" ofereix una aproximació a l’exili contemporani, des del punt de vista dels escriptors que el van patir i l’han explicat, i una reflexió sobre com el van concebre literàriament a les seves obres. Aquest assaig pretén identificar, definir i relacionar diferents aspectes recurrents de les creacions dels autors expatriats de mitjan segle xx, des d’una perspectiva teòrica i comparatista, sense oblidar el comentari dels textos.

Entre altres temes, el lector trobarà en aquestes pàgines un breu estat de la qüestió dels estudis sobre l’èxode, un esbós de la condició d’exiliat al nou-cents, un repàs de la recuperació del mite antic i de la seva utilitat per exposar una expatriació, o una anàlisi dels tòpics relacionats amb l’expressió del retorn.

En darrer terme, els diferents capítols proporcionen una visió de la poesia escrita lluny de la península Ibèrica després de 1939, i constitueixen un intent per comprendre com aquests escriptors refugiats van saber formular líricament una de les situacions humanes més antigues, i, alhora, un lloc comú de la història de les idees i de la cultura, com és l’exili.

 

Comanda

17,31 €

ISBN: 978-84-9984-328-5
DL: GI-758-2016

174 pāgines
15,5 x 23,5 cm
Rústica amb solapes
Idiomes: catalā

 


fi llibre
 

llibres, notícies, novetats?

Cerca
Publicacions de la Cātedra Walter Benjamin Estudis de cultura escrita i visual Publicacions de la Cātedra Ferrater Mora UT Papers de l'IRH IULA (UPF) Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona Quaderns de Medi Ambient Cātedra Promociķ de la Salut Publicacions de la Cātedra UNESCO UNICA-Estudis BHR (Biblioteca d'Histōria Rural) Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Publicacions de l'ICRPC Publicacions de la Cātedra Walter Benjamin
eDU-Library
veure totes les sčries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciķ
descarrega els catālegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prčvia per correu electrōnic a l'adreįa o per telčfon.

 

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | Sčries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciķ | Descārrega de catālegs | Contacte

Edicions A Peticiķ, SL Š 2008. CIF B17741240.
Parc Científic i Tecnolōgic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciķ 8, full núm. GI-31787, inscripciķ 1a