Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

BHR (Biblioteca d'Hist˛ria Rural)

The catalan Mas

Origins, transformations and the end of an agrarian system

Rosa Congost Colomer

e-book e-pub Ediciˇ en format electr˛nic (EPUB)

coberta

Qualsevol que viatgi avui pel territori català es trobarà amb diversos masos que no només mostren la seva edat, sinó els trets característics d'una pagesia rica. Si estan en un viatge de plaer, fins i tot és possible que tinguin un dinar o fins i tot que passessin algunes nits en una d'aquestes cases, i potser en aquesta soledat podran admirar la natura salvatge que els envolta. Però aquesta forma de vida també sembla suggerir que les coses no sempre van ser així.

Els masos catalans eren unitats operatives específiques al voltant de les quals s'articulaven i s'organitzaven els homes i el territori mitjançant agricultura, ramaderia i l'explotació forestal durant segles. De fet, en molts d'aquests masos els documents acumulats revelen la remença, és a dir, els orígens servils dels seus titulars. Els mateixos titulars que constituirien una mena d'aristocràcia rendista en el segle XIX, gràcies a la tasca dels masovers.

En aquest llibre, que va ser possible gràcies a la riquesa dels arxius de la regió, alguns membres del Centre de Recerca d'Història Rural de la Universitat de Girona tenen per objectiu familiaritzar el lector amb els principals processos històrics que van donar forma els masos de l'Alta Edat Mitjana fins als nostres dies. És a dir, des del naixement d'un sistema agrícola fins a la seva fi.

 

Afegir a la cistella. LlicŔncia de descÓrregadescÓrrega Afegir a la cistella. LlicŔncia de lecturalectura online

2,48 € (llicŔncia de descÓrrega)
1,70 € (llicŔncia de lectura online)

ISBN: 978-84-9984-290-5
DL: GI-1.249-2015

EPUB
Idiomes: anglŔs

 

Protecciˇ dels fitxers epub

Els fitxers epub estan protegits amb DRM Social de dos tipus:
1) DRM Social visible: nom del propietari del document.
2) DRM Social invisible: codi alfanumŔric intern. Aquest codi relaciona de manera indistinta el propietari i el fitxer.

 


fi llibre
 

llibres, notÝcies, novetats?

Cerca
BHR (Biblioteca d'Hist˛ria Rural) Publicacions de l'ICRPC UT Quaderns de Medi Ambient Publicacions de la CÓtedra Ferrater Mora CÓtedra Promociˇ de la Salut Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona UNICA-Estudis Papers de l'IRH IULA (UPF) Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Estudis de cultura escrita i visual Publicacions de la CÓtedra Walter Benjamin Publicacions de la CÓtedra UNESCO BHR (Biblioteca d'Hist˛ria Rural)
eDU-Library
veure totes les sŔries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciˇ
descarrega els catÓlegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prŔvia per correu electr˛nic a l'adreša o per telŔfon.

á

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | SŔries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciˇ | DescÓrrega de catÓlegs | Contacte

Edicions A Peticiˇ, SL ę 2008. CIF B17741240.
Parc CientÝfic i Tecnol˛gic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciˇ 8, full n˙m. GI-31787, inscripciˇ 1a