Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

UNICA-Estudis

Del carrer a les urnes: el dret a decidir, en campanya

Comunicaciķ política i comportament electoral a les eleccions catalanes del 2012

Carles Pont Sorribes, Arantxa Capdevila Gķmez (Ed.)

Ediciķ en paper

coberta

El fracàs de la temptativa de negociació d’una millora del finançament per Catalunya entre la Generalitat i el Govern d'Espanya així com el recolzament multitudinari a la manifestació de la Diada de l’onze de setembre de 2012, van precipitar el final de la legislatura iniciada al 2010 i que havia suposat la tornada al Govern de Convergència i Unió (CiU). El gir cap al sobiranisme de la formació nacionalista va dificultar les relacions entre el Govern i el Partit Popular (PP) del qual rebia suport, un altre motiu que, afegit als dos anteriors, va portar al President, Artur Mas, a convocar eleccions anticipades. L'avançament electoral va ser l’origen d’una campanya que es va articular al voltant de les aspiracions nacionals de Catalunya, posant en un compromís aquells partits més ambigus amb la qüestió —va ser el cas, per exemple, del PSC— o aquells que haguessin preferit no haver-la de tenir en compte –com podria ser el cas de PP i C’s. L’eix econòmic, que havia estat el prioritari en la campanya de 2010, degut a la profunda crisi que domina les economies occidentals des de 2008, va quedar en un segon pla. En aquest estudi s'analitzen tots aquests aspectes i altres que tenen com a marc teòric i metodològic la comunicació política. 

 

L'Estudi de la campanya electoral del 2012 al Parlament de Catalunya és fruit d’una línia interdisciplinària de recerca al voltant de les campanyes electorals iniciada pel grup de recerca UNICA del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració del Departament de Ciències Polítiques de la mateixa universitat, i la participació d’investigadors d’altres centres de recerca: Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Universitat Ramon Llull, Universitat Oberta de Catalunya i Universidad de Deusto.

 

 

Comanda

24,04 €

ISBN: 978-84-9984-260-8
DL: GI-1.808-2014

392 pāgines
15,5 x 23,5 cm
Rústica amb solapes, fresat
Idiomes: catalā

 


fi llibre
 

llibres, notícies, novetats?

Cerca
UNICA-Estudis Quaderns de Medi Ambient UT Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona IULA (UPF) Cātedra Promociķ de la Salut Publicacions de la Cātedra UNESCO Publicacions de l'ICRPC Estudis de cultura escrita i visual Publicacions de la Cātedra Walter Benjamin Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Papers de l'IRH BHR (Biblioteca d'Histōria Rural) Publicacions de la Cātedra Ferrater Mora UNICA-Estudis
eDU-Library
veure totes les sčries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciķ
descarrega els catālegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prčvia per correu electrōnic a l'adreįa o per telčfon.

 

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | Sčries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciķ | Descārrega de catālegs | Contacte

Edicions A Peticiķ, SL Š 2008. CIF B17741240.
Parc Científic i Tecnolōgic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciķ 8, full núm. GI-31787, inscripciķ 1a