Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

UNICA-Estudis

Del carrer a les urnes: el dret a decidir, en campanya

Comunicaciˇ polÝtica i comportament electoral a les eleccions catalanes del 2012

Carles Pont Sorribes, Arantxa Capdevila Gˇmez (Ed.)

e-book e-pub Ediciˇ electr˛nica en format EPUB

coberta

El fracàs de la temptativa de negociació d’una millora del finançament per Catalunya entre la Generalitat i el Govern d'Espanya així com el recolzament multitudinari a la manifestació de la Diada de l’onze de setembre de 2012, van precipitar el final de la legislatura iniciada al 2010 i que havia suposat la tornada al Govern de Convergència i Unió (CiU). El gir cap al sobiranisme de la formació nacionalista va dificultar les relacions entre el Govern i el Partit Popular (PP) del qual rebia suport, un altre motiu que, afegit als dos anteriors, va portar al President, Artur Mas, a convocar eleccions anticipades. L'avançament electoral va ser l’origen d’una campanya que es va articular al voltant de les aspiracions nacionals de Catalunya, posant en un compromís aquells partits més ambigus amb la qüestió —va ser el cas, per exemple, del PSC— o aquells que haguessin preferit no haver-la de tenir en compte –com podria ser el cas de PP i C’s. L’eix econòmic, que havia estat el prioritari en la campanya de 2010, degut a la profunda crisi que domina les economies occidentals des de 2008, va quedar en un segon pla. En aquest estudi s'analitzen tots aquests aspectes i altres que tenen com a marc teòric i metodològic la comunicació política. 

 

L'Estudi de la campanya electoral del 2012 al Parlament de Catalunya és fruit d’una línia interdisciplinària de recerca al voltant de les campanyes electorals iniciada pel grup de recerca UNICA del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració del Departament de Ciències Polítiques de la mateixa universitat, i la participació d’investigadors d’altres centres de recerca: Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Universitat Ramon Llull, Universitat Oberta de Catalunya i Universidad de Deusto.

 

 

Afegir a la cistella. LlicŔncia de descÓrregadescÓrrega Afegir a la cistella. LlicŔncia de lecturalectura online

5,77 € (llicŔncia de descÓrrega)
1,70 € (llicŔncia de lectura online)

ISBN: 978-84-9984-259-2
DL: GI-1.809-2014

EPUB
Idiomes: catalÓ

 

Protecciˇ dels fitxers epub

Els fitxers epub estan protegits amb DRM Social de dos tipus:
1) DRM Social visible: nom del propietari del document.
2) DRM Social invisible: codi alfanumŔric intern. Aquest codi relaciona de manera indistinta el propietari i el fitxer.

 


fi llibre
 

llibres, notÝcies, novetats?

Cerca
UNICA-Estudis Estudis de cultura escrita i visual UT Publicacions de l'ICRPC Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona Publicacions de la CÓtedra UNESCO Publicacions de la CÓtedra Walter Benjamin Quaderns de Medi Ambient BHR (Biblioteca d'Hist˛ria Rural) Papers de l'IRH Publicacions de la CÓtedra Ferrater Mora CÓtedra Promociˇ de la Salut IULA (UPF) UNICA-Estudis
eDU-Library
veure totes les sŔries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciˇ
descarrega els catÓlegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prŔvia per correu electr˛nic a l'adreša o per telŔfon.

á

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | SŔries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciˇ | DescÓrrega de catÓlegs | Contacte

Edicions A Peticiˇ, SL ę 2008. CIF B17741240.
Parc CientÝfic i Tecnol˛gic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciˇ 8, full n˙m. GI-31787, inscripciˇ 1a