Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

IULA (UPF)

La Terminología en el siglo XXI

Contribuciķn a la cultura de la paz, la diversidad y sostenibilidad

M. Teresa Cabré i Castellví, Rosa Estopā Bagot, Carles Tebé Soriano (Ed.)

Serie Activitats, 17

paper

coberta

La IX edició del Simposi Iberoamericà de Terminologia, que es va celebrar a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans els dies 29 i 30 de novembre i 1 i 2 de desembre de 2004, es va acollir a les iniciatives del Fòrum de les Cultures Barcelona 2004, primera edició d'un nou esdeveniment internacional que es proposava -i es continua proposant en la seva continuació- promoure el diàleg entre les diferents cultures del món per articular una cultura de la pau, respectuosa amb la diversitat i funcionalment sostenible, que fos capaç d'impulsar un procés de globalització basat en criteris ètics, igualitaris i solidaris compartits. Els principis del Fòrum de les Cultures Barcelona 2004, basats en la Declaració Universal dels Drets Humans i en els principis programàtics de les Nacions Unides, assumeixen el compromís de fomentar els valors democràtics, la defensa de les llibertats i drets individuals, el respecte per la diversitat ètnica, cultural, lingüística i religiosa, l'impuls del diàleg i la creativitat, el respecte per la biodiversitat, el foment de la responsabilitat social mitjançant el diàleg i la promoció del desenvolupament sostenible. La Xarxa Iberoamericana de Terminologia (RITerm) va cooperar en aquests principis dedicant el IX Simposi al paper que exerceix la terminologia en els tres eixos temàtics del Fòrum: la pau, la diversitat i la sostenibilitat. La terminologia pot tenir un paper important en aquest diàleg, des d'un doble vessant: d'una banda, perquè pot participar en la delimitació de conceptes fortament ideologitzats i polisèmics que són en la base de molts conflictes desencadenats; d'altra banda, perquè és un element clavi en la transmissió d'idees i coneixements en un marc de plurilingüisme i especialització.

Comanda

ReadOnTime

57,69 €

ISBN: 978-84-934959-3-0
DL: B-28.281-2006

858 pāgines
16 x 23,5 cm
Rústica amb solapes, fresat

 


fi llibre
 

llibres, notícies, novetats?

Cerca
IULA (UPF) UT UNICA-Estudis Publicacions de la Cātedra UNESCO Quaderns de Medi Ambient BHR (Biblioteca d'Histōria Rural) Cātedra Promociķ de la Salut Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona Publicacions de la Cātedra Ferrater Mora Papers de l'IRH Publicacions de la Cātedra Walter Benjamin Publicacions de l'ICRPC Estudis de cultura escrita i visual IULA (UPF)
eDU-Library
veure totes les sčries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciķ
descarrega els catālegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prčvia per correu electrōnic a l'adreįa o per telčfon.

 

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | Sčries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciķ | Descārrega de catālegs | Contacte

Edicions A Peticiķ, SL Š 2008. CIF B17741240.
Parc Científic i Tecnolōgic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciķ 8, full núm. GI-31787, inscripciķ 1a