Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes

Llibres, monstres i catedrals

"Josafat" de Prudenci Bertrana

Xavier Pla i Barbero (Ed.)

amb pāgines a color

Ediciķ en paper

coberta

Més enllà de la seva dimensió religiosa, al llarg del segle XIX les grans catedrals gòtiques van fascinar més d’un escriptor i artista, dels romàntics als decadentistes, de Victor Hugo a John Ruskin, de Turner als pintors impressionistes. Gràcies als nous procediments de reproducció gràfica i als primers viatgers culturals, la imatge de la catedral es va fer més popular que mai i es va convertir en una metàfora dialèctica que acollia memòria i present, art i religió, bellesa i misteri, llums i ombres. Aquest llibre es proposa reflexionar sobre Josafat de Prudenci Bertrana des d’una perspectiva comparada, posant aquesta novel·la en relació amb la literatura i les arts del seu temps i interpel·lant el lector actual. La catedral de Girona hi és un personatge essencial i les relacions de Josafat amb els personatges femenins, veritables femmes fatales, semblen una relectura del mite de la bella i la bèstia, dins un esquema propi de la narrativa modernista que oposava natura i cultura, passió i raó, el Bé i el Mal.

Amb el títol «Llibres, monstres i catedrals», es va organitzar l’any 2006 un cicle de conferències per recordar el centenari de la primera edició de la novel·la Josafat de Prudenci Bertrana. Hi van participar Xavier Pérez, professor de Narrativa audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra; Emili Olcina, escriptor i traductor especialitzat en narrativa fantàstica, i Laura Mercader, professora de Teoria de l’art de la Universitat de Barcelona. Ara es donen a conèixer els textos de les intervencions que es van llegir en aquella ocasió, convenientment revisats i actualitzats pels seus autors, però, a més, s’hi ha afegit una conferència inèdita de Maria Barbal, un article de la filòloga Glòria Granell i l’edició, a cura de Xavier Pla, del manuscrit inèdit de Josafat que es conserva al fons Prudenci i Aurora Bertrana de la Universitat de Girona.

Comanda

16,35 €

ISBN: 978-84-9984-179-3
DL: GI-1.756-2012

130 pāgines
13 x 20 cm
Rústica amb solapes, fresat
Idiomes: catalā

 


fi llibre
 

llibres, notícies, novetats?

Cerca
Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Estudis de cultura escrita i visual BHR (Biblioteca d'Histōria Rural) Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona Quaderns de Medi Ambient UNICA-Estudis Cātedra Promociķ de la Salut Papers de l'IRH UT Publicacions de l'ICRPC Publicacions de la Cātedra UNESCO IULA (UPF) Publicacions de la Cātedra Ferrater Mora Publicacions de la Cātedra Walter Benjamin Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes
eDU-Library
veure totes les sčries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciķ
descarrega els catālegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prčvia per correu electrōnic a l'adreįa o per telčfon.

 

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | Sčries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciķ | Descārrega de catālegs | Contacte

Edicions A Peticiķ, SL Š 2008. CIF B17741240.
Parc Científic i Tecnolōgic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciķ 8, full núm. GI-31787, inscripciķ 1a