Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona

Les defenses de l'"oppidum" de *Kerunta

Excavacions arqueol˛giques a la muntanya de Sant JuliÓ de Ramis, 4

Josep Burch i Rius, Josep Maria Nolla i Brufau, Jordi Sagrera Aradilla (Ed.)

pÓgines a color

Ediciˇ en paper

coberta

El volum que ara presentem se centra principalment en l’anàlisi de les muralles que successivament van protegir la comunitat des del voltant del 500 aC fins que, al segle VIII de l’era, el vell castellum va esdevenir fractum. Aquest és el tema principal però també s’aprofita per estudiar l’evolució urbanística del sector nord-occidental del jaciment —l’anomenada zona 2—, que permet observar els canvis de l’estructura urbana des de mitjan segle VI aC fins al moment actual.

Aquest estudi se centra especialment en l’època ibèrica (antiga, plena i tardana) però contempla l’evolució posterior a través d’una ocupació puntual de la segona meitat del segle I aC i de la construcció, a mitjan segle IV, de la fortalesa baiximperial que va ser mantinguda i reformada pels visigots vers el 500, fins que, després de la conquesta pels àrabs d’aquest territori, va ser abandonada.

Una llarga història que fa de Sant Julià de Ramis, almenys del seu nucli central, de la seva muntanya, un dels poquíssims municipis dels quals en coneixem, amb notable detall, la seva evolució sense forats negres.

La col·laboració iniciada fa setze anys continua donant fruits saborosos. Felicitem-nos-en.

Comanda

38,46 €

ISBN: 978-84-9984-137-3
DL: GI-1.080-2011

236 pÓgines
21 x 29,7 cm
R˙stica amb solapes, fresat
Idiomes: catalÓ

 


fi llibre
 

llibres, notÝcies, novetats?

Cerca
Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona UNICA-Estudis Publicacions de la CÓtedra Walter Benjamin Publicacions de la CÓtedra UNESCO Publicacions de la CÓtedra Ferrater Mora Quaderns de Medi Ambient CÓtedra Promociˇ de la Salut UT Publicacions de l'ICRPC IULA (UPF) Estudis de cultura escrita i visual Papers de l'IRH Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes BHR (Biblioteca d'Hist˛ria Rural) Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona
eDU-Library
veure totes les sŔries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciˇ
descarrega els catÓlegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prŔvia per correu electr˛nic a l'adreša o per telŔfon.

á

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | SŔries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciˇ | DescÓrrega de catÓlegs | Contacte

Edicions A Peticiˇ, SL ę 2008. CIF B17741240.
Parc CientÝfic i Tecnol˛gic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciˇ 8, full n˙m. GI-31787, inscripciˇ 1a