Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes

Joaquim Ruyra, el petit Tolstoi

Quatre estudis de recepciķ crítica

Xavier Pla i Barbero (Ed.)

coberta

Aquest llibre reuneix quatre estudis de recepció crítica a càrrec de Jordi Castellanos, Lluïsa Julià, Víctor Martínez-Gil i Carme Arnau per reflexionar sobre de quina manera Ruyra no tan sols va ser un escriptor del seu temps, representatiu d’una manera de veure el món i de concebre l’activitat literària, sinó que va deixar una petja inesborrable entre els principals narradors catalans del segle XX.

Joaquim Ruyra (Girona, 1858 - Barcelona, 1939) és el modernitzador de la narrativa catalana contemporània. Contista pur i dignificador del gènere, coetani de Robert L. Stevenson, de Joseph Conrad, de Giovanni Verga, d’Azorín, de Gabriel Miró o de Salvador Galmés, Ruyra és sobretot el creador d’un univers poètic extremament sensual basat en una percepció de les sensacions de la realitat que no exclou tocs de misteris ombrívols, d’excessos imaginatius i d’obscura fantasia. Acceptat per un reticent Eugeni d’Ors, elogiat fervorosament per Josep Carner i Carles Riba, llegit i imitat per Josep M. de Sagarra i Salvador Espriu, admirat cegament per Josep Pla i també, potser més sorprenentment, per Mercè Rodoreda i, encara més enllà, per Baltasar Porcel, Ruyra és una baula imprescindible per entendre la complexa evolució de la prosa catalana de la primera meitat del segle vint.

Comanda

26,92 €

ISBN: 978-84-9984-123-6
DL: GI.1599-2011

94 pāgines
14,8 x 23,5 cm
Cartoné, cosit
Idiomes: catalā

 


fi llibre
 

llibres, notícies, novetats?

Cerca
Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes Publicacions de la Cātedra UNESCO BHR (Biblioteca d'Histōria Rural) UNICA-Estudis Papers de l'IRH Estudis de cultura escrita i visual Publicacions de l'ICRPC Publicacions de la Cātedra Walter Benjamin Publicacions de la Cātedra Ferrater Mora UT IULA (UPF) Quaderns de Medi Ambient Cātedra Promociķ de la Salut Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes
eDU-Library
veure totes les sčries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciķ
descarrega els catālegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prčvia per correu electrōnic a l'adreįa o per telčfon.

 

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | Sčries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciķ | Descārrega de catālegs | Contacte

Edicions A Peticiķ, SL Š 2008. CIF B17741240.
Parc Científic i Tecnolōgic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciķ 8, full núm. GI-31787, inscripciķ 1a