Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

Publicacions de la Cātedra Ferrater Mora

La filosofía moral de J. Ferrater Mora

Ķscar Horta Álvarez

e-book e-pub Ediciķ Electrōnica en format EPUB

coberta

Premi d'Assaig Ferrater Mora

Primer premi, 2008

 

La Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani, de la Universitat de Girona, va ser creada el 1989, amb l’objectiu de participar en els temes i debats més vius de l’actualitat. El premi que convoca juntament amb la Jose Ferrater Mora Foundation (Pennsylvania / USA), vol promoure treballs de recerca sobre Ferrater Mora, un dels filòsofs catalans i espanyols més importants del segle XX.

 

El punt de vista de Ferrater Mora en filosofia moral ha rebut fins ara una atenció menor que les seves aportacions en altres camps filosòfics. Això podria portar a pensar que constitueixen una contribució d'un atractiu menor. Tanmateix, hi ha motius per defensar que aquest no és el cas. A més de l'interès que puguin tenir les seves propostes concretes en ètica, aquestes van resultar particularment suggerents per la classe d'actitud que mostren. Ferrater és un pensador que dissenteix de les auctoritate en metaètica i nega les màximes més venerades; que en ètica normativa proposa un programa que no només no es compromet amb cap de les teories majorment en vigor, sinó que es formula en uns termes propis que resulten en gran part aliens als d'aquestes; que dignifica l'ètica aplicada en un moment en que aquesta és encara vista com una disciplina menor, d'escassa rellevància filosòfica; que, a més, adopta posicions compromeses en aquest camp en temàtiques d'aparició recent, com passa, fonamentalment, pel que fa a la consideració dels animals. Tots aquests posicionaments fan de la filosofia moral de Ferrater una aportació particularment original, més encara, una anomalia, si s'escau, en el panorama filosòfic espanyol de la segona meitat del segle XX. Es pot comprovar, així, l'interès de les aportacions de Ferrater Mora a la filosofia moral.

Afegir a la cistella. Llicčncia de descārregadescārrega

3,60 € (llicčncia de descārrega)

ISBN: 978-84-9984-032-1
DL: GI-1103-2010

224 pāgines
EPUB
Idiomes: castellā

 

Protecciķ dels fitxers epub

Els fitxers epub estan protegits amb DRM Social de dos tipus:
1) DRM Social visible: nom del propietari del document.
2) DRM Social invisible: codi alfanumčric intern. Aquest codi relaciona de manera indistinta el propietari i el fitxer.

 


fi llibre
 

llibres, notícies, novetats?

Cerca
Publicacions de la Cātedra Ferrater Mora Cātedra Promociķ de la Salut Estudis de cultura escrita i visual Papers de l'IRH Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona Publicacions de l'ICRPC UT Publicacions de la Cātedra UNESCO Publicacions de la Cātedra Walter Benjamin Quaderns de Medi Ambient Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes UNICA-Estudis BHR (Biblioteca d'Histōria Rural) IULA (UPF) Publicacions de la Cātedra Ferrater Mora
eDU-Library
veure totes les sčries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciķ
descarrega els catālegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prčvia per correu electrōnic a l'adreįa o per telčfon.

 

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | Sčries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciķ | Descārrega de catālegs | Contacte

Edicions A Peticiķ, SL Š 2008. CIF B17741240.
Parc Científic i Tecnolōgic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciķ 8, full núm. GI-31787, inscripciķ 1a