Documenta UniversitariaDocumenta Universitaria

 

Usuari desconegut no connectat Entra  |  Em vull donar d'alta

BHR (Biblioteca d'Hist˛ria Rural)

Sindicalisme i mˇn rural a Catalunya, 1900-1975

actes de la Jornada celebrada al Museu Etnol˛gic del Montseny, el 20 d'abril de 2001

Diversos autors

coberta

L'aparició de moviments sindicals en el món rural és un fenomen històricament recent. El veritable esclat d'entitats sindicals i de tot tipus d'associacions rurals (cooperatives, mutualitats, cambres...) no es produí fins a finals del segle XIX, amb un cert retard en relació al sindicalisme industrial i amb un caràcter netament diferenciat. Aquest llibre recull les cinc ponències i la taula rodona de la jornada sobre sindicalisme rural català que se celebrà l'abril de 2001 al Museu Etnològic del Montseny. Els diversos treballs aplegats ofereixen, conjuntament, un quadre global i actualitzat del que va ser el desenvolupament del sindicalisme rural, estroncat per la Guerra Civil i per la imposició d'un model vertical -les Hermandades franquistes- que no tingué contestació fins a l'emergència d'Unió de Pagesos.

El llibre recull les cinc ponències i la taula rodona de la jornada sobre història del sindicalisme rural català que se celebrà l'abril de 2001 al Museu Etnològic del Montseny. Els seus autors són Samuel Garrido, professor d'història econòmica a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana; Jordi Planas i Maresma, professor d'història econòmica a la Universitat de Barcelona; Jordi Pomés, professor d'història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona; Roger Zamorano, becari d'investigació al departament d'història contemporània a la Universitat de Barcelona; Marciano Cárdaba, doctor en història per la Universitat de Girona; Andreu Mayayo i Artal, professor d'història contemporània a la Universitat de Barcelona; Antoni Gavaldà i Torrents, professor d'història contemporània a la Universitat Rovira i Virgili; i Antoni Llimoni i Botey, sindicalista i fundador d'Unió de Pagesos.

 

Esgotat

ISBN: 978-84-95483-51-5
DL: GI-534-2003

176 pÓgines
13 X 20 cm
R˙stica amb solapes, fresat
Idiomes: catalÓ

 


fi llibre
 

llibres, notÝcies, novetats?

Cerca
BHR (Biblioteca d'Hist˛ria Rural) Publicacions de la CÓtedra UNESCO Publicacions del Laboratori d'Arqueologia i Prehistoria de la Universitat de Girona CÓtedra Promociˇ de la Salut Estudis de cultura escrita i visual Publicacions de la CÓtedra Ferrater Mora Publicacions de l'ICRPC UT Publicacions de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes IULA (UPF) UNICA-Estudis Quaderns de Medi Ambient Papers de l'IRH Publicacions de la CÓtedra Walter Benjamin BHR (Biblioteca d'Hist˛ria Rural)
eDU-Library
veure totes les sŔries de Documenta Universitaria
veure tots els e-books de Documenta Universitaria
edita amb nosaltres
Distribuciˇ
descarrega els catÓlegs de Documenta Universitaria

902 44 00 12

A fi de proporcionar el millor servei possible, per a visites i entrevistes personals concerteu cita prŔvia per correu electr˛nic a l'adreša o per telŔfon.

á

de dilluns a divendres de 8.45 a 14.00

 

Qui som DU | SŔries i llibres | Edita amb nosaltres | Distribuciˇ | DescÓrrega de catÓlegs | Contacte

Edicions A Peticiˇ, SL ę 2008. CIF B17741240.
Parc CientÝfic i Tecnol˛gic de la UdG. Edifici Giroempren - Despatx A1.18. C/ Pic de Peguera 11. 17003, Girona - Tel. +34 902 44 00 12 - Fax +34 972 18 34 57
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secciˇ 8, full n˙m. GI-31787, inscripciˇ 1a